Ferie med Guds beskyttelse


Når vi er ute og reiser, enten på lang eller kort tur, er det lett å glemme at uhell kan skje. Hvordan kan Gud beskytte oss, og hvordan kan du unngå farlige situasjoner?


Guds beskyttelse på reise og ferie

Hvis vi lytter til det Skriftene og de troendes personlige erfaringer forteller oss, så er det innlysende at oppriktige bønner om beskyttelse er nyttige. Det gjelder også når man er på reise. Bønn kan også gjøre deg mer bevisst, oppmerksom og forsiktig, og gi deg veiledning underveis. I tillegg til å søke Guds beskyttelse og hjelp, er det nødvendig at vi bruker vår egen sunne fornuft og dømmekraft når vi legger ut på reise.

Bilferie?

Uansett om vi skal langt avsted eller bare bevege oss i lokalområdet, så er ferietiden ekstra risikofylt når det gjelder trafikkulykker. Mange har en ubevisst holdning om at ulykker og sykdom bare rammer andre, men tatt i betraktning at det både er betydelig mer trafikk, flere frustrerte sjåfører og mer hastverk på veiene enn noensinne, så burde man ta dette alvorlig.

Dersom du ønsker Guds beskyttelse må du også beskytte deg mot deg selv. Vi oppfordrer derfor alle til å gjøre følgende:

 • Kontroller bilen før du reiser: Dekk, rattutslag, bremser og lys er kritiske punkter.
 • Bruk alltid sikkerhetsbelte og kontroller barnestolene.
 • Hold fartsgrensene - farten dreper!
 • Ikke foreta forbikjøringer uten at det er nødvendig.
 • Ta regelmessige pauser, spesielt når du blir trett.
 • Unngå opphisselse og irritasjon i trafikken. Dette øker bare sjansen for at uhell oppstår.
 • Utenlandsreiser

  Dersom du reiser til utlandet med f.eks. fly eller tog, husk å ta nødvendige forholdsregler som f.eks. å undersøke hvilke områder på stedet du besøker som regnes som trygge. Avhengig av hvor du reiser, kan det også være lurt å gå sammen i grupper. Bær dessuten kontanter, mobiltelefon, kredittkort o.l. i en lukket veske eller skjult på kroppen, f.eks. i jakkens innerlomme. Noen steder må du ikke drikke vann fra vannkranen, men kun vann kjøpt på flaske.

  Vær deg selv, og velg det rette

  Gud er den samme uansett hvor du er på reise i verden. Hold kontakten med ham gjennom bønn og ved å lese i skriften, som om du skulle være hjemme. Det vil hjelpe deg til å få det beste ut av turen, og unngå opplevelser du ikke er forberedt på eller vil angre. For noen kan en feriereise by på situasjoner som man ikke er vant med å håndtere. Pass på deg selv og de du reiser sammen med. Hold fast på dine prinsipper og vær deg selv. Ikke bli med noen hjem, på hotellrommet e.l. som du ikke kjenner og har grunn til å stole på. Du trenger heller ikke delta på fester eller gå på utesteder som du føler bryter med prinsippet "Velg det rette". På restauranter i sydlige land får du ofte et lite glass med sterk alkohol før maten serveres. Husk at det ikke betyr at du må drikke den.

  Undersøk alltid på forhånd hvilke forhåndsregler som anbefales for reiser til det landet eller den byen du skal besøke. Husk også å skaffe pass, reiseforsikring og evt. visum eller andre påkrevde reisedokumenter i det aktuelle landet.

  Hold en oppriktig bønn før avreise!

  En oppriktig bønn er definitivt en god beskyttelse på reisen, men det kreves noe av DEG også. Vår himmelske Fader har gitt oss fornuft og dømmekraft for at vi skal bruke den. Dersom vi ber om beskyttelse, men samtidig unnlater å følge prinsippene som er listet opp over, ja, da er ikke Herren forpliktet til å beskytte oss mot oss selv. Dersom vi opptrer uansvarlig, er vi en fare for andre også.

  Hvis vi ikke bruker sikkerhetsbelte, og blir skadet som følge av det ved en kollisjon, ja, da blir det ganske feil å anta at bønnen vi holdt før avreise ikke ga resultater. Det samme gjelder hvis vi unnlater å følge de andre punktene på listen, f.eks. ved å kjøre fortere enn fartsgrensen eller forholdene tillater. Dersom det er meningen at vi skal oppleve morgendagen, så vil Gud gi oss beskyttelse hvis vi ber om det, men vi må også gjøre vår del.

  Ha en velsignet god og beskyttet ferie!


  SKRIV UT

  Webdesign, CMS og innhold copyright © 2001-2024 Kristus.no.